Posted by : ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ 17.1.15

O διεθνής τύπος καθημερινά έχει και πάλι την πατρίδα μας στο επίκεντρο των γεγονότων της διεθνούς οικονομίας.”Καταφέραμε” το ακατόρθωτο. Ενώ με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού επί 5 χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία μας και με την κυβέρνηση Σαμαρά αντιστρέψαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, πετυχαίνοντας όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσαν ΕΕ και ΔΝΤ, δυστυχώς η δίψα για εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ανεπίτρεπτη στάση του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας , οδηγούν την χώρα σε πρόωρες εκλογές . Και αυτό σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα. Σημαίνει ανησυχία στους επενδυτές, στασιμότητα στην αγορά, υποχώρηση στην ζήτηση.
Ο πρωθυπουργός με τόλμη επέλεξε να μειώσει τον χρόνο της αβεβαιότητας. Προκήρυξε άμεσα τις εκλογές ώστε να μην χάσουμε πολύτιμο χρόνο στις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους και δανειστές .Επέλεξε καθαρές λύσεις, ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις σε οικονομία,τουρισμό, επενδύσεις. Δυστυχώς η χώρα κινδυνεύει και πάλι με έξοδο από την Ευρωζώνη και τα μηνύματα από παντού δείχνουν ότι οι εταίροι μας δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πείθονται από την ασάφεια και την πολυγλωσσία σε θέσεις και απόψεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι Έλληνες οφείλουμε να κατανοήσουμε το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις μας με την ευρωπαική οικογένεια. Δεν είμαστε στο 2010, ούτε στο 2012. Είμαστε στο ‘σημείο της στροφής’. Στο σημείο εκείνο που μια οικονομία όπως η δική μας, μετά από θυσίες, λιτότητα και ύφεση, έμπαινε στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό έδειχναν τα δημοσιοοικονομικά μεγέθη της χώρας που η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να σταθεροποιήσει, με σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Το κόστος δανεισμού μας εκτοξεύθηκε και πάλι μόλις φάνηκαν τα πρώτα σημάδια πολιτικής αστάθειας. Και αυτό το κόστος μετακυλίεται στον Έλληνα πολίτη και φορoλογούμενο, σε κανέναν άλλο!
Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα τόσο όσο και εμείς την Ευρώπη ! Η σχέση μας είναι αμοιβαίας ωφέλειας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την διαταράξουμε. Οφείλουμε να πείσουμε την ΕΕ για την αδιέξοδη λιτότητα και την διαρκή ύφεση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα και ο νότος της Ευρωζώνης. Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε σκληρά αλλά με ορθολογισμό και σύνεση, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, για την οικονομία και το μέλλον μας. Δημόσιο χρέος και προαπαιτούμενα της τρόικας είναι κεντρικά ζητούμενα στα οποία μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει λύσεις χωρίς να συγκρουστούμε με τους εταίρους και δανειστές μας. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ πρέπει να δούν ποιά είναι τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας. Και το βλέπουν επειδή η χώρα μπήκε στην λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.
Η κυβέρνηση Σαμαρά χάραξε κόκκινες γραμμές ώστε να μην χαθούν και άλλοι βαθμοί ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας για την πατρίδα μας. Η ανάπτυξη είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο. Και το έδαφος της δημοσιονομικής σταθερότητας είναι το μόνο πρόσφορο ώστε να υποδεχθούμε επενδύσεις και να μειώσουμε την ανεργία, να αυξήσουμε τα εισοδήματα μας, να πάρει ανάσα η αγορά και το εμπόριο.
Στις ταραγμένες θάλασσες της παγκοσμιοποίησης και των αγορών, απαιτείται σταθερή και υπεύθυνη διακυβέρνηση. Η χώρα δεν μπορεί να πειραματιστεί με αβέβαια ενδεχόμενα και ασαφείς θέσεις. Δεν έχουμε περιθώρια για ασκήσεις επι χάρτου στην οικονομική μας πολιτική. Δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου.
Ιωάννης Παππάς
Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου
Οικονομολόγος
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Facebook Like Box

Follow by Email

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Από το Blogger.

- Copyright © ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -